De Stordeur

Construsoftbimawards - De Stordeur
Categoria Projectos Comerciais
Ano 2018
País Benelux
Organização Edibo NV
Autor Edibo NV
Co-autores Derenette Alexander
Local de construção Aarschotsesteenweg 110, 3000 Leuven

Edibo werd ingeschakeld voor een gezamenlijk bouwproject op het voormalige fabrieksterrein ‘De Stordeur.’ Drie verschillende bouwheren dienden een aanvraag in voor een nieuwbouw dat verre van standaard genoemd kan worden.
De Stordeur werd in gebruik genomen door een Prik & Tik drankenhandel, een Renault/Dacia showroom met parkeerdak en een nieuwe klimzaal ‘De Stordeur’.

Het nieuwe gebouw met zijn hoogste punt op 31m vormt door zijn omvang een waar herkenningspunt bij het binnenrijden van Leuven, en is goed zichtbaar langs het treinspoor en het viaduct aan de E314.
Bovendien voldoet de klimzaal met zijn +/- 15m hoge klimroute aan alle eisen om een Belgisch én internationaal kampioenschap te organiseren.

Het gebouw is een unieke mix tussen staal en beton waarbij er nauw samengewerkt werd met enkele onderaannemers. Zo is de betonstructuur volledig door Edibo ingetekend en via nauw onderling overleg met Ergon werden de aangepaste referentie-modellen geïmporteerd in ons model om zo de staalstructuur correct in het geheel te verwerken.

Om het project vlot te laten verlopen is het gebouw opgedeeld in 6 verschillende fasen.
In de eerste fase werd de drankenhal met het parkeerdak erboven gemonteerd, daarna volgde het gedeelte voor de showroom en garage.
De drankenhal kreeg in dit project voorrang omwille van zijn deadline en werd al in een vroeg stadium geopend. Bij de onderkant van de toren werd het vele staal tussen de betonnen structuur gemonteerd, waarna als volgende fase daarbovenop nog een volledige staalstuctuur werd geplaatst van meer dan 13m hoog. Om logistieke redenen werd als 5de fase het gedeelte tussen de toren en de garage gebouwd. De laatste fase bestond uit het plaatsen van de luifels.

De werken werden afgerond in februari 2018, waarna ook de 2 andere zaken met grote belangstelling werden geopend.
Edibo kijkt op dit project terug met de nodige trots. Goede communicatie en inzicht van alle medewerkers hebben geleid tot een zeer mooi gebouw.

Edibo had been assigned as general contractor for a joint construction project on the former factory site ‘De Stordeur.’ Three different clients, joined in this project, filed an application for a new building that is far from standard.
The Stordeur was used as a location for a Prik & Tik liquor store, a Renault / Dacia showroom with a roof car park and a new climbing hall ‘De Stordeur’.
Thanks to its size, with his highest point at 31m, the new building is a true landmark when entering Leuven, and is clearly visible along the train track and the viaduct on the E314.

In addition, the climbing room, with its +/- 15m high climbing route, meets all the requirements for organizing a Belgian and international championship.

The building is a unique mix between steel and concrete, thanks to a strong cooperation with a few subcontractors. For example, the concrete structure was fully drawn by Edibo, and through close consultation with Ergon, the adjusted reference models were imported into our model in order to correctly process the steel structure in its entirety.

To make the project run smoothly, the building was divided into 6 different phases.
In the first phase, the liquor store was build with the roof car park on top, followed by the construction of the showroom and garage.
The liquor store was given priority in this project because of its deadline. It also opened at an early stage.
At the bottom of the tower, the steel was assembled between the concrete structure, after which a complete steel structure of more than 13 meters high was placed on top. For logistical reasons, the part between the tower and the garage was built as the 5th phase. The final phase consisted of placing the awnings.

The work was completed in February 2018, after which the other two stores were opened with great interest.
Edibo looks back on this project with pride. Good communication and insight from all parties involved have led to a beautiful building.

Deixe o seu comentário

  Subscribe  
Notify of