Balsportzaal

Construsoftbimawards - Balsportzaal
Category Sport and Recreation
Year 2018
Country Benelux
Organization Ergon nv, Lier Belgium
Author Véronique Van Den Broeck
Place of construction Heverlee, België
Tags

Het gaat over een topsportzaal met een vrije hoogte van 12,5m die vereist is voor internationale volleybalwedstrijden. De zaal is dan ook uitgerust met een tribune zodat het publiek de wedstrijden kan bijwonen. Verder zijn er de nodige accommodaties voorzien, waaronder de nodige kleedkamers maar er zijn ook kantoren voorzien in het gebouw.

Opvallend is dat de nationale volleybalteams Yellow Tigers en Red Dragons ook gebruik zullen maken van de nieuwe infrastructuur. Zij zullen er trainen.
De onderste verdieping is volledig voorzien als parking. De opvangbalken in de gevel dragen via een stalen-messysteem in de kolommen om te voldoen aan de gevelzichten. Het dak van de sportvloer is uitgevoerd met IVH-balken van 39.8m lang.

De fabrikant van de gewapende betonelementen heeft verder gewerkt in ons 3d-model zodat we conflicten hebben kunnen opsporen en oplossen zodat de montage vlot is kunnen verlopen.

The project is a state-of-the-art sports facility with a free height of 12.5 m which is required for international volleyball competitions. The hall is also equipped with a grandstand so that the audience can attend the matches. Furthermore, the necessary accommodations are provided, including the necessary dressing rooms, but offices are also provided in the building.

It is striking that the national volleyball teams Yellow Tigers and Red Dragons will also use the new infrastructure. They will also train there.
The lower floor is fully equipped as parking. The beams in the façade carry a steel blade system in the columns to meet the façade elements. The roof is equipped with IVH beams of 39.8m long.

The manufacturer of the reinforced concrete elements has continued to work in our 3D model so that we have been able to detect and solve conflicts so that assembly can proceed smoothly.

Leave your comment

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments