Project Kellinghusen: verdubbeling ligboxenstal

Construsoftbimawards - Project Kellinghusen: verdubbeling ligboxenstal
Kategorie Industrielle Projekte
Jahr 2021
Land Benelux
Organisation Wopereis
Verfasser Henri van Moerkerk
Auftraggeber Familie Schlüter
Ort des Bauwerkes Kellinghusen, Duitsland

In 2017 bouwde Wopereis een ligboxenstal en melkstal voor een melkveehouder in Kellinghusen, net boven Hamburg (DE). In 2020 kreeg Wopereis van diezelfde melkveehouder de opdracht om deze ligboxenstal te verdubbelen qua lengte. Zo gezegd, zo gedaan. De stal is met maar liefst 62,5 meter verlengd met een overspanning van bijna 70 meter. Wopereis verzorgde hierbij het betonwerk, de staalconstructie, dakbedekking, gevel- en wandbekleding, deuren, ventilatietechniek en de stalinrichting. Een mooi en compleet agrarisch project!

Enkele weetjes:
• Het geheel is ge-engineerd via Tekla.
• Langste lengte staal: 19 meter.
• Totale staalconstructie: 130.187 kilo.
• Er is gebruikgemaakt van prefab en hergebruikte onderdelen, zoals betonelementen, wandregels, damwanden en schuifdeuren.
• Naast de ligboxenstal monteerde Wopereis ook een opslaghal voor
veevoeder.

Het is een duurzaam en betrouwbaar eindresultaat geworden met een optimaal stalklimaat voor het welzijn van de koeien. Wopereis wenst de betreffende melkveehouder veel plezier en succes in de nieuwe (verlengde) ligboxenstal!

#trotsopdeboer

In 2017 Wopereis built a free-stall barn and a milking parlor for a dairy farmer in Kellinghusen, just above Hamburg (DE). In 2020 Wopereis was commissioned by the same dairy farmer to double this free-stall barn in length. No sooner said than done. The barn has been extended by as much as 62.5 meters with a span of almost 70 meters. Wopereis took care of the concrete work, the steel structure, roofing, facade- and wall cladding, doors, ventilation system and the barn equipment. A beautiful and complete agricultural project!

A few facts:
• The project was engineered in Tekla.
• Longest steel length: 19 meters.
• Total steel structure: 130,187 kilos.
• Prefabricated and reused parts were used, such as concrete elements, wall rails, sheet pile walls and sliding doors.
• In addition to the free-stall barn, Wopereis also assembled a storage hall for the cattle feed.

It has resulted in a sustainable and reliable solution with an optimum barn climate for the well-being of the cows. Wopereis wishes the dairy farmer in question a lot of fun and success with the new (extended) free-stall barn!

#proudofthefarmer

Hinterlasse ein Kommentar

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Westen
5 Monate zuvor

Super strakke stal