Glijbaanset Vakantiepark Het Lierderholt

Construsoftbimawards - Glijbaanset Vakantiepark Het Lierderholt
Category Sport and Recreation
Year 2021
Country Benelux
Organization Van Egdom Recreatietechniek
Project partners Vakantiepark Het Lierderholt, PPE Polyester Producten Emmeloord, S&S zwembadmontage, Westerman staal en apparatenbouw B.V.
Author David van Zuijlen
Client Vakantiepark Het Lierderholt
Place of construction Beekbergen
Tags

Het project betreft het realiseren van een set van drie glijbanen op Vakantiepark Het Lierderholt te Beekbergen, de set bestaat uit verschillende glijbaantypes voor verschillende doelgroepen. Twee van de drie glijbanen zijn inmiddels opgeleverd, te noemen een brede ‘familiebaan’ en de ‘VE700’ open glijbaan. In het naseizoen wordt daar een ‘Crazy Cone’ glijbaan aan toegevoegd welke op dit moment in de engineeringfase is.

Na jaren traditioneel en vakkundig met 2d-tekenprogramma’s gewerkt te hebben heeft Van Egdom Recreatietechniek afgelopen jaar de stap gemaakt naar het werken met Tekla Structures. Dit project is gebruikt als pilot om de mogelijkheden en voordelen van Tekla Structures te ontdekken en een basis te leggen voor vernieuwing en verbetering in het engineeringsproces. Het resultaat is een goed verlopen project met positieve feedback van eigen personeel, partners en uiteraard een tevreden klant.

De uitdagingen tijdens het project lagen vooral in de basis leggen van de nieuwe werkwijze, overgang van 2d naar 3d tekeningen, parametrische Tekla-componenten maken van de basis glijbaandelen en vaak voorkomende staalverbindingen. Ook niet onbelangrijk is het instrueren en enthousiast maken van het eigen personeel en vaste partners voor het werken met een nieuw systeem.

Door gebruik te maken van de productietekeningen en machinebestanden van Tekla zijn de kosten voor het maken van de staalconstructie gereduceerd en is de foutkans verkleind. De montageploeg heeft gebruik gemaakt van de Trimble Connect app om meer en beter inzicht te krijgen in het opbouwen van het project.

Bij keuring en oplevering van de glijbanen zijn er zeer weinig opleverpunten geconstateerd, al met al dus een goed verlopen project waarmee een goede stap is gezet richting de toekomst van Van Egdom.

The project consists of three water slides, two of which have been completed. The third is scheduled to be built in fall this year.
It is part of the swimming and recreational area of Vakantiepark Het Lierderholt in Beekbergen, The Netherlands.

This is a pilot project for Van Egdom Recreatietechniek in the use of Tekla Stuctures, after many years of working with 2d engineering software we have taken the first steps into the future for our engineering departement. The creation and use of many User Components for our slide parts and connections has led to an increase in productivity and a decrease of errors and production costs. On the building site the use of Trimble Connect has had a positive impact on the build process which has resulted in a succesfully completed project and a happy customer.

Leave your comment

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments