La Place Kalverstraat

Construsoftbimawards - La Place Kalverstraat
Category Commercial Projects
Year 2019
Country Benelux
Organization Vic Obdam Staalbouw
Author Alex Kampstra
Place of construction Amsterdam

La Place Kalverstraat

Het La Place gebouw naast het voormalig V&D gebouw aan de kalverstraat in Amsterdam is geheel gesloopt en opnieuw opgebouwd. Hierbij hebben we de door La Place opgeslokte steeg weer terug gegeven aan de stad waardoor er weer een mooie doorgang is naar het Rokin.
De belending is door middel van 3D-laserscanning ingemeten. Door VIC Obdam is deze gemaakte pointcloud verwerkt in het teklamodel. De gevel wordt in oude glorie nagebouwd. De ornamenten worden precies hetzelfde als in het verleden. In het midden van het pand komt een grote vide, van de begane grond tot aan de kap. Tevens komen er enkele trappen van wel 4 ton per stuk door de massieve constructie.
Doormiddel van een BIM model is er een makkelijke samenwerking met andere aannemers. Zoals in dit geval is de complete houtconstructie in dit BIM model gezet. Vervolgens hebben wij de staalconstructie precies op de houtconstructie kunnen afstemmen. Het behouden van de historische staat van het gebouw was prioriteit.

La Place Kalverstraat

The La Place building next to the former V&D building on the Kalverstraat in Amsterdam has been completely demolished and rebuilt. Hereby we gave back the alley that was taken by La Place back to the city so that there is a nice passage again to Rokin.
The Neighboring buildings where measured by means of 3D laser scanning. VIC Obdam processed this point cloud in the Teklamodel. The facade is recreated in its old glory. The ornaments become exactly the same as in the past. There is a large void in the middle of the building, from the ground floor to the roof. There are also a number of steps up to 4000 kg each due to the solid construction.
By means of a BIM model, there is easy collaboration with other contractors. As in this case, the complete wood construction is set in this BIM model. Subsequently, we were able to match the steel structure precisely to the wooden structure. Preserving the historic state of the building was a priority.

Leave your comment

  Subscribe  
Notify of