Silopark Westzaan

Construsoftbimawards - Silopark Westzaan
Kategorie Průmyslové projekty
Rok 2021
Země Benelux
Organizace Reijrink Staalconstructie
Partneři projektu Pieters Bouwtechniek, Zeppelin en Kempencladding
Autor CTVrede
Místo stavby Westzaan
Tags

In Westzaan wordt een nieuwe terminal gebouwd; Silobedrijf Hoogtij te Zaandam voor opdrachtgever De Vrede.

De terminal bestaat uit een mengtoren met tussenbordessen, afzakinstallaties, big pack installatie en alle mechanische installatie die hiervoor benodigd is.
Verder zijn er 3 hangende aluminium silo’s in de 27m hoge mengtoren voorzien en alle trappen, loopbordessen en secundair en bouwkundig staalwerk.
Losstaand is er nog een batterij van 4 silo’s op een staalframe voorzien, alsook een uitwendige trappentoren, een technische ruimte en een hal/magazijn voor opslag.

Door Pieters Bouwtechniek is het bouwkundig en constructief ontwerp op hoofdzaken gemaakt, Zeppelin ( B) heeft de volledige technische installatie met de silo’s ontworpen, geleverd en gemonteerd.
Reijrink Staalconstructie bv heeft de staalconstructie en alle bordessen, trappen en leuningen getekend, geleverd en gemonteerd.

Het uitwerken van de staalconstructie met alle voorzieningen en afstemmingen voor de technische installatie van Zeppelin ( aansluitpunten silo’s en motoren, werkbordessen, toegangstrappen, vluchtladders, leuningen, hijsbalken, montagepunten voor afsluiters ) is door het gebruik van BIM sneller en quasi foutloos verlopen, gedurende het werk is er continu op clashes gecontroleerd tussen staal en installatie. Eveneens is door alles in 1 model te kunnen overschouwen de bereikbaarheid van de installatie op alle mogelijke plaatsen gecontroleerd vóór de uitvoering.

Dak – en wandbeplating zijn door nevenaannemer Kempen Cladding uitgewerkt in Tekla en eveneens middels BIM gecommuniceerd richting Reijrink en vice versa. Alsook de kanaalplaatvloeren.

Ook de heer Looyens van het Belgische bedrijf Zeppelin is tevreden over de gang van zaken; “Dit was de eerste maal voor ons dat er modellen tussen architect, installatiebouwer, staalbouwer en beplatingsfirma uitgewisseld werden. Uitwisseling en inladen van bestanden uit verschillende tekenprogramma’s was een gemak, door met eenzelfde referentiepunt te werken. Plaatsing van windverbanden ed. kon op voorhand bekeken worden, waardoor er gedurende de bouw eigenlijk geen noemenswaardige problemen zijn opgedoken.”

A new terminal is being built in Westzaan; Silo company Hoogtij in Zaandam for client De Vrede.

The terminal consists of a mixing tower with intermediate platforms, bagging installations, big pack installation and all mechanical installation required for this.
Furthermore, there are 3 suspended aluminum silos in the 27m high mixing tower and all stairs, walkways and secondary and structural steelwork.
A separate battery of 4 silos on a steel frame is provided, as well as an external stair tower, a technical room and a hall / warehouse for storage.

Komentáře

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments