Gymworld

Construsoftbimawards - Gymworld
Categoría Deporte y recreación
Año 2019
País Benelux
Organización Ingenieursbreau Verhoeven en Leenders BV
Autor G. v. Beljouw
Coautores R. v.d. Bogert
Cliente Remmers Bouwgroep
Lugar de construcción Zoetermeer

Gymworld te Zoetermeer

Een nieuw gebouw voor de turnsport voor en in de gemeente Zoetermeer is een opgave waarbij verschillende ambities op het gebied van sport, ontmoeten, uitstraling, duurzaamheid en techniek samen komen. Remmers Bouwgroep, VenhoevenCS architecture+urbanism, Nelissen ingenieursbureau en Verhoeven & Leenders hebben uitgebreide ervaring met het ontwerpen en bouwen van sportgebouwen en hebben de handen ineen geslagen om dit ontwerp te realiseren.

Het project betreft een sportgebouw bestaande uit 2 tot 4 bouwlagen. In het gebouw komen 2 turnhallen met springkuilen, een trampolinehal met springkuil, een multifunctionele zaal, een trainingsvoorziening voor freerunning, horeca en kleed- en doucheruimten. Daarnaast zijn er nog ruimtes voor aanverwante voorzieningen. Het gebouw heeft een hoogte van 23m en een bebouwd oppervlak van ±90x45m. Op de begane grond bevindt zich een openbare parkeergelegenheid voor 93 auto’s. Het gebouw wordt gekenmerkt door een open structuur op de begane grond met diverse grote overstekken. Daarbij is in het ontwerp gekozen om elke gebruiksfunctie een aparte gevelafwerking te geven.

A new building for the gymnastics sports for and in the municipality of Zoetermeer is a taks who has different ambitions in the field of sports, to meet, appearance, durability and technology comes together. Remmers Bouwgroep, VenhoevenCS architecture+urbanism, Nelissen ingenieursbureau en Verhoeven & Leenders have extensive experience with designing and building sportsbuildings and they collaborate to engineer this design.

This project concerns a sports building consisted of 2 to 4 floors. The building includes two turnhalls with jump pits, a trampoline hall with a jump pit, a multifunctional hall, a training facility for freerunning, catering and dressing and shower rooms. In addition, there are areas for related facilities. The building has a height of 23m and a constructed area of ±90x45m. The ground floor has a public parking lot for 93 cars. The building is characterized by the open structure on the ground floor and the diverity of large overhangs. In the design is chosen to use functions of a sparate facade finish.

Deje su comentario

  Subscribe  
Notify of